Det är så svårt att vara nykter

Känns som om att jag måste få förklara mig här. Ungefär varje gång jag går ut på krogen är jag så sjukt jävla full att jag knappt minns något dagen efter. Eller knappt och knappt. De senaste gångerna är bara stora svarta hål i mitt liv. Men det är så skönt att få lägga allt ansvar på någon annan ibland. Att jag själv kan lägga mitt liv åt sidan. För jag hatar mitt liv. Och blir jag glad för några timmar så... Även om det är ett av de dåligaste sätten att göra sig glad på. Men sjukt kul är det. Som sist. Jag är inte den personen som pratar så mycket. Jag är mest tyst för det mesta. Men i fredags. Hoho. I fredags. Satan vad jag prata. Och jag tror jag behöver det ibland. Att bara få prata och prata. Jag är inte van med att prata. Jag är inte van med att ha vänner. Jag är inte van att ha vänner som vill sitta och lyssna på mig. Förstå mitt problem. Jag vet inte vad jag ska ta mig till. Jag är helt överväldigad av alla människor jag har just nu som vill vara mina vänner. Jag känner mig glad för en gångs skull. Även om det inte syns för tillfället.
Kanske ska berätta om i måndags. Annika är inte den mest stabila människan på jorden. Jag gör saker konstant som gör mig ont. Och nu pratar jag inte bara om att falla för fel personer. Tyngdlagen vill mig inte väl den heller. Jag föll som en fura i måndags och hela min stora kroppstyngd hamnade på min överarm. Trodde jag mer eller mindre skulle dö. Det gick fortare ner än upp. Fatta vilken smäll jag fick då. Kommer till Micke med tårarna forsandes ner för mina kinder och snöig från topp till tå. Och han skrattar. Han skrattar. Då grät jag lite till. Fy fan vad ont jag hade. Och jag har fortfarande ont. Den där jävla smärtan bara sprider sig. I måndags var det endast överarmen. Nu är det hela axeln och skuldran. Vill inge mer. Ta bort armen ifrån mig. Kan ju knappt röra mig. Och folk skrattar bara när jag berättar om det. Det är inte heller så kul. Men så gör jag alltid illa mig också. Sånt man får leva med.
Ha de så gött allihopa och akta er för hala fläckar på vägen.

Puss Puss

det är okej att spåra ur och rensa huvudet på moln


Vi har inget skydd mot kärleken,
inget skydd mot livet,
inget skydd mot döden,
inget skydd.
Så skyddslösa är vi.
Det ligger nästan något storslaget i det.



Vi diskuterar ingen liten angelägenhet,
utan hur vi borde leva.



Bara den som är sårbar som menar allvar.



Den som gör gott gör det mot sig själv.
Den som gör ont gör det mot sig själv.



... the good person must be just.


HA!

Varför kan man inte kopiera och klistra på bloggen? Så fort jag ska gört blir texten asliten och man ser inte ett skit av vad de står. Fast de kanske är bättre att ingen kan se vad ja skriver. Det står ju bara ändå en massa skit här ändå.
Säg gärna till om ni vet hur man får stor text här.
Puss Puss

Håll mina vingar en stund...

... en liten stund.

Vad är det för mening med allt egentligen? Det är inte många gånger per dag man får vara glad. Bara en massa gnäll ifrån allt och alla. Speciellt från folk som inte ens behöver gnälla. Och min hemtenta kommer att gå åt helvete den med. Finns inte en enda jävla bok att få tag i som jag behöver för att kunna skriva den.
Ibland hatar jag verkligen att vara Annika Fahlander. Skulle gärna byta med någon så att jag fick vara nån annan här i världen. En som kan skriva sina uppgifter i tid, som tar sig an och gör något som gör mig glad eller en som ser till att man inte är sjuk konstant hela tiden.
Jag kanske bara behöver en kram.
Hoppas ni andra är gladare. Jag är bara trött och lessen för tillfället. Syster rasade ju hela mitt liv igår. Först gjorde hon mig glad och sen försvann jorden under mina fötter. Det kändes som när Harry Potter var slut.

Vad ska jag nu göra med mitt liv?





Liten Visa Om Huruledes Livet Är Kort Liksom Kärleken

Var till farmor idag. Älskar mina söta kompisar som tog mig dit. Det är inte så långt. Men det tar väl ungefär 20 min att köra dit. När vi kommit halvvägs fråga Lollo som kör om Dennis har somnat. Tittar bak och han sitter så sött där bak och sover. Vaknar till liv när Lollo tvärvänder ner mot Moliden.
Väl på kyrkogården är allt igensnöat. Och då menar jag allt också. Det är synd att jag inte vet vilken gravsten farmor ligger vid. Annars hade jag nog grävt fram den. Men de e ju lite dumt att börja gräva på alla gravstenar runtikring där jag tror att farmor ligger. Inte ens minneslunden var uppskottad. Allt låg under snö. Försökte trampa mig fram till något som såg ut som en minneslund. Tog ett steg ut i snön och sen tog jag bort foten lika snabbt igen. Nog för att jag kan pulsa i snö. Men att pulsa i snö upp över knäna i bara ett par leggins gör jag inte. Lollo och Dennis fick ju sig ett gott skratt i alla fall.
Det hela slutar i att Dennis trampar upp en liten plätt framför minneslunden där vi ställer våra ljus och sen står vi där en stund.
Jag vet inte. Jag har fortfarande inte gråtit för farmor. Men idag var inte tårarna långt borta. Men jag tror det har att göra med min farbror med. Han gick bort för ca 2 veckor sedan och var bara 68 år gammal. Det gick sjukt fort för honom. Och det gulligast av allt. Han gick varje dag till macken för att köpa tidningen och pratade en stund med personalen där. En dag kom han inte så då gick dom hem till han för att se vad som hade hänt. Han satt vid sitt köksbord och öppnade inte när de plingade på. Jag vet inte. Hade det hänt mig så hade jag nog själv dött. Fatta att gå till någon och sen se dom sitta döda vid köksbordet. Jag ryser bara jag tänker på det.
Men tillbaka till kyrkogården. Har kommit fram till att aldrig mera gå ensam till en kyrkogård. Det är bland det mest upprörande som finns. Även om det är rofyllt och tankarna bara yr i en så känns det säkrare att ha en hand som står bredvid en som kan ta emot en när allt brister. Än har det inte hänt mig. Men snart nog så gör de det. Därför som jag aldrig mer ska gå ensam till en kyrkogård.
Minns en gång hemma när jag å syster gick och hälsade på Fredrik. Vilken kallabalik det var. Men det var nog för att det var första gången som vi kom ihåg att ta med oss ett ljus.
Annars händer inte mycket. Mer än att jag har sjukt stor ångest över att jag inte pluggar fast jag borde. Men de får jag nästan skylla mig själv över.
Ne. Om inte Linda nu ringer inom de närmaste 10 min får hon skylla sig själv. Annika måste sova.
På återseende.
Puss Puss





Flickan sa sisåhär:
Det är vår kom håll mig kär
Vårens tid är så kort
Snart den rinner bort
Kärlek kom, o, kom
Ljuv som vårens blom
Lika skön och lika kort
Svinner lika fort

Flicka sa sisåhär:
Kom, o, kom och håll mig kär
Ty min tid är så kort
Snart ska jag vissna bort
Nu står jag i blom
Kärlek kom, o, kom
Blommningstiden går så fort
Livet är så kort

Flickan sa: Kommer höst
Finns för mig ej kärlekströst
Som en dröm svinner bort
Så är livet kort
Men i jordens famn
Där jag når min hamn
Ska jag ännu sakna den
Ljuva kärleken

Sucka då i min grav
Ge mig en att hålla av
Inget mer ber jag om
Kärlek kom, o, kom!

Howwckeypuwk

Loggade in på min bilddagbok idag. Vet inte riktigt varför jag har den. Eller jo. Det vet jag ju förståss. För att mina kompisar hade lösenordspärrat sina konton och vägrade ge mig lösenordet. Ibland är dom för elaka.
Tittade på gammla bilder och läste gamla kommentarer. Och Conny. Lilla söta Conny. Gud vad han är söt. Jag saknar mina kompisar ifrån Lysekil. Nu får dom fan ta och komma upp hit. Har inte träffat Patrik på snart 5 år och Conny ligger väl på 1-2 år. Kommer inte riktigt ihåg när de var vi sågs. Men de var i samband men nått av alla mina läkarbesök i Göteborg.
Annars händer inte mycket i mitt liv. Jag ska göra en hemtenta (som jag lovar att jag kommer skriva dagen innan den ska in och jag får göra en omtenta) och jag har underbara kompisar som har fixat bil så att jag kan hälsa på farmor idag. Har inte varit hos henne sen urnsättningen. Och de e nu snart 2 år sen. Men jag tror det blir lätt så. Att bor man alldeles för nära för att göra något går man aldrig dit. Helt sjukt egentligen.
Nä. Men om man ska hitta på något roligt att göra nu. Ska käka en bulle nu och se om man ska göra något åt sin axel. Nu har jag ju haft ont ett tag i den. Kankse inte så bra. Men men. Det försvinner nog snart. Ondhet brukar försvinna. Det är så ofta jag har ont att jag knappt minns hur de känns att gå smärtfri. Helt sjukt egentligen. Men men. Så är jag.
Ha de gött allihopa och på återseende.
Puss Puss

Schlager

Vad är det för skit på schlagern? Att Danny skulle gå vidare var ju självklart. Men han var ju askass. Så jävla dålig låt det var. Nej. Min favorit var Jenny Silver. Fy fan vad snygg hon var. Och låten. Den var ju gudomlig den med. Sån jävla skillnad från förra året. Då såg hon bara död ut. Nu levde hon upp och var helt underbar. Men så var det ju Rickard Engfors som gjort allt på henne med. Och han är ju grym. Ibland. Ibland blir det bara skit med. Som när han var med i schlagern. Men för det mesta lyckas han. Som igår med Jenny Silver.
Annars gillade jag Dilba och Swingfly med. Helt OK raplåt var det. Och man diggade den från början till slut. Allt det andra var ju inget man ville hänga i julgranen direkt.
Resten av tiden satt jag och väntade på att Peter Stormare skulle dyka upp. Och väntade och väntade. Till slut säger min lilla älskling "Där är han ju" och pekar på tv:n. Då var det ju han som var Mr Hurricane. Det var en liten skillnad. Och Nanne. Lilla Nanne. Fan va grym hon var. Älskar den kvinnan. Men det är lite dåligt att hon dissar Sandviken. Men får man välja på schlager och en dålig festival i Sandviken så väljer man nog alltid Schlagern. Hade jag gjort iaf.
Nej. Nu får jag göra någe med mitt liv. Vet inte om jag ska våga mig ut i korris idag. Av nån konstig anledning nattade Jimmy mig igår. Och hur vet jag inte. Jag kommer ihåg allt fram tills det att jag ha ätit upp min mat. Sen är allt svart fram till att vi står på mitt rum och han lägger filt och täcke om mig. Sen vaknar jag vid 06.30 och måste halsa vatten. Tror jag drack närmare 3 liter på 1.5 timme tills jag däcka igen. Bra gjort Annika. Bra gjort.
Men. Ni får ha det så bra och på återseende.
Puss Puss

Kom an, Kom an Pirater!

Stridsyxan är begraven. De människor jag har bråkat med har kommit tillbaka. Likadana som innan bråket. Tror det var skönt för oss alla att få vädra ur oss på olika håll. Fast mitt sätt att få vädra ur mig kanske inte är det bästa. Men ibland behöver man dränka sina känslor med.
Just nu ser jag ut som världens slusk. Håret ska vi inte prata om och min hy är blekare och glåmigare än vanligt. Det är tur att korriskompisarna finns som drar iväg mig ut så att jag får lite miljöombyte och lite träning. Ikväll ska vi simma och efter det så vankas ett alkoholstint korris. Men lilla Annika ska vara nykter ikväll. Ska ju dricka rödvin i morrn med Micke. Det är ju dags för schlager. Så jäkla roligt att den ha dratt igång igen. Man riktigt saknar schlagern under resten av året. Fast det kommer att bli ensamt att se på schlager sen när Micke åker ifrån mig. Får väl försöka få syster hit så att vi kan mysa tillsammans. Men hon är ju livrädd för att fara någonstans. Pucko.
Nej. Men om man skulle plocka lite på rummet mitt. Dennis och Lollo har förstört mitt liv. Nu går jag och plockar i rummet lite nu och då. Så här rent har de nog aldrig varit. Även om jag måste dammsuga och moppa golvet. Men det kan jag göra någon annan dag. Fast egentligen behövs det nu. Ligger hamsterbajs lite överallt. De e lite småäckligt.
Nej. Men om jag skulle göra någe vettigt nu. Ha de gött allihopa.
Puss Puss






Slalom? Jag deltar inte i någon sport som har en ambulans som väntar i slutet av backen.

- Erma Bombeck



En av många studentsånger

Mors lilla lathund sa:
Du må tro, jag jobbar bra,
fastän vet du vad;
inte just i dag,
jag gör det helst en annan dag.
Mors lilla lathund sa:
ingen kan så bra som jag,
men tycker du som jag,
tycker du som jag;
så gör jag det en annan dag:
Tra-la-la-la-la-la
i morrn då ska jag knoga
hela dess långa dag,
ja, oj, oj, oj, vad jag ska gno.

Ja och för ser du, därför så måste jag
ta det väldigt lugnt idag,
jo för just i dag
går det inte bra,
jag gör det helst en annan dag:
Tra-la-la-la-la-la
i morrn då ska jag knoga
hela dess långa dag,
ja, oj, oj, oj, vad jag ska gno.
Ja, för se du mors lill lathund sa:
jag gillar att jobba bra
men tycker du som jag
tycker du som jag,
så gör jag det en annan dag.

Pinsamt

Hittar ingen defenition på ordet pinsamt. Men alla vet ju ändå vad det betyder. Ändå tycker man att SAOL borde innehålla ordet pinsam. Men det gör den inte. Så då borde man ju inte använda sig av den boken. Haha. Släng dig i väggen Svenska Akademiens ordlista.
Ville prata om saker som är pinsamma i detta inlägg. För jag har tydligen inte samma defenition på vad som är pinsamt jämfört med annat folk. Jag vet nån gång innan jul när jag skrek hej då till mina kompisar över halva torget här i Ö-vik. Då kom det ut en dam ifrån banken i 30-40 års åldern. Och hon sa högt "Pinsamt" så att jag skulle höra. Jag bara skratta och gick vidare hem till mig. Inte är det pinsamt att visa sina känslor öppet. Eller jo. Stå och råhångla med någon på öppen gatan är pinsamt. Det är lika fult oavsett vilka kön som gör det med varann. Skulle aldrig falla mig in att göra något sådant. Och det Annikak gör på fyllan räknas inte.
Nu till det som verkligen är pinsamt. Mitt kära MODO förlorade ikväll. Mot Brynäs. BRYNÄS. VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ DOM. Suck. Det är pinsamt. Riktigt jävla pinsamt. Fast MODO har alltid haft svårt för Brynäs. Och hur dom kan ha det förstår jag inte. Gävlebor är ju inget att hänga i julgranen direkt. Inte Sandvikenbor heller för den delen.
Nej. Nu finns det inte mycket mer att prata om. Jag ska sitta uppe ett tag till på grund av all tvätt jag har. Men det är bara 2 maskiner kvar. Så jag kommer att vara vaken länge till. Jävla kompisar man har som stlör mig mitt i tvätten för att jag ska simma. Fast skönt var det. Riktigt jävla skönt. De va ett tag sedan jag rörde på min boll till kropp.
Nu är denna tvätt klar. Ni får ha de gött allihopa så höres vi senare.

Puss Puss

Too much to explain

Jag har så ont. Är nu inne på tredje dagen av smärtor i bröstet. Och det blir bara värre och värre. Nu gör vartenda andetag ont och jag kan inte vara i vissa ställningar för då gör det bara ännu ondare. Jag funderar stort på hur jag ska klara av 3 timmar föreläsning idag. Det tror jag inte. Men jag måste gå. Annars kommer jag aldrig att lära mig något. JAG HATAR LEDARSKAP. Varför ska jag kunna detta när jag ska bli sjuksköterska. Skicka ut oss på sjukhusen istället och lär upp oss. Måste ju vara mkt bättre än att sitta i en skolbänk och läsa om allt. För det är sällan något händer i verkligheten som det står i böckerna. Har aldrig vart med om det. Men så har jag ju inte varit så mycket på sjukhusen heller.
Men tillbaka till mitt bröst. Vågar knappt säga att jag har ont till mina kompisar. Dom kommer ju att skicka mig upp till sjukhuset på en gång. Jag orkar inte det. Är så sjukt helvetiskt trött på att vara sjuk och ligga inne för minsta lilla. Fast nu överdriver jag. Det är inte ofta som jag blir inlagd. Bara i samband med operationer. Men mitt hjärta. Jag önskar jag kunde plocka ut det och kasta bort det. Finns inge nytta med att ha ett så trasigt hjärta som jag har. Diafragman är ju också inte helt brukbar. Och mina lungor ska vi inte ens prata om. FAN. Jag vill inte vara sjuk något mer. Det är bara jobbigt.
Men men. Jag ska väl ta och klä på mig nu. Så att jag hinner te skolan. Och sitta där i en halv evighet för att sedan gå hem och tvätta. Det behövs kan ja lova.
Så ha de så gött allihopa så höres vi sen.

Puss Puss